Aktivitet veror me nxënësit e mejtepeve

26/08/2017

Ditën e shtunë, më 26 gusht 2017, Myftinia Shkodër, përmes sektorit të arsimit organizoi një aktivitet veror në kompleksin sportiv “Zmijani”, ku mblodhi nxënës të disa mejtepe fetare që zhvillohen pranë xhamive të Shkodrës. Në […]

Ceremonia e shpërndarjes së ihrameve

18/08/2017

Të xhumanë, më 18 gusht 2017, në xhaminë e Parrucës u zhvillua ceremonia e shpërndarjes së ihrameve të haxhilerëve shkodranë të këtij viti. Aktiviteti u përshëndet nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, i […]

U shfaq dokumentari: “Rruga për në Mekë”

17/08/2017

Të enjten, më 17 gusht 2017, pas namazit të akshamit në xhaminë e Parrucës, në vazhdën e aktiviteteve që shoqërojnë trajnimin dhe përgatitjen e haxhilerëve shkodranë drejt vendeve të shenjta, Myftinia Shkodër organizoi shfaqjen e […]

Nis trajnimi i haxhilerëve të ri të Shkodrës

15/08/2017

Pasditen e së martës, më 15 gusht 2017, Myftinia Shkodër nisi trajnimin treditor të haxhilerëve të sivjetshëm të Shkodrës, të cilët do të nisen pas pak ditësh drejt vendeve të shenjta për kryerjen e haxhit […]

Festohet me madhështi Fitër Bajrami 1438

25/06/2017

Që në orët e para të mëngjesit të së dielës, më 25 qershor 2017, muslimanët shkodranë nisën të mbushin sheshin e vakëfit të Fushë Çelës, bri xhamisë “Ebu Bekër”, ku Myftinia Shkodër e ka bërë […]

Shpërndahet përkthimi në shqip i kuptimeve të Kur’anit

24/06/2017

Ditën e fundit të Ramazanit për këtë vit, të shtunën, më 24 qershor 2017, Myftinia Shkodër në bashkëpunim me Qendrën Islame Shqiptare “Xhamia Imam El-Buhari”, Vjenë, Austri, zhvilloi shpërndarjen falas të Kur’anit Famëlartë, me përkthim […]

Rinia muslimane, kryefjala e Natës së Kadrit

21/06/2017

Mbrëmjen e Natës së Kadrit, më 21 qershor 2017, në të gjitha xhamitë e Shkodrës, u zhvilluan lutje dhe adhurime shtesë me xhematë, në një atmosferë të mbushur me besim dhe vlera vëllazërore. Një program […]

Ceremonia e plotësimit të Hatmes Sherife

21/06/2017

Pasditen e së mërkurës, më 21 qershor 2017, në prag të Natës së Kadrit, Myftinia Shkodër organizoi ceremoninë tradicionale të Hatmes Sherife. Pas faljes së namazit të iqindisë, ceremonia vijoi ne fjalën e rastit të […]

1 2 3 4 9