Zaptimi i vakëfeve, shqetësim i patolerueshëm

Zaptimi i tokave vakëf, legalizimi i ndërtimeve pa leje, si dhe tendenca për të grabitur dhe tjetërsuar vakëfet e shenjta në vendin tonë ngelet një shqetësim i patolerueshëm për Myftininë Shkodër.

Janë bërë përpjekje të shumta për kthimin në identitet të këtyre pasurive, por për fat të keq, akoma sot, në fund të vitit 2017, asnjë qeveri e zgjedhur edhe me votat e qytetarëve muslimanë, nuk i ka kushtuar vëmendjen e duhur dhe seriozitetin që i takon kësaj çështjeje me prioritet mbarëkombëtar.

Dosje të shumta presin zgjidhje të menjëhershme, ndërkohë që drejtësia nuk e ka thënë si duhet dhe ndershmërisht fjalën e saj.

Sa e sa herë, institucione si: INUK e INUV, Bashkia Shkodër, Prokuroria e Policia, nuk kanë qenë në nivelin e duhur të bashkëpunimit për të çuar në vend vendime në favor të Myftinisë Shkodër.

Përtej kësaj, përpjekjet dhe beteja e Myftinisë Shkodër vazhdon pa ndërprerje deri në zgjidhjen përfundimtare të kësaj çështjeje.

Edhe ditën e enjte, më 2 nëntor 2017, Myftiu diskutoi me stafin e tij rreth disa prej vakëfeve që kërkojnë zgjidhje, për të evituar edhe konflikte fizike me individë të papërgjegjshëm, që kanë zaptuar këto toka.

Myftiu përsëriti se çështja e vakëfeve është shqetësim i patolerueshëm, që nuk duhet të ketë asnjë lëshim për këdo që shkel dinjitetin e tij dhe se Myftinia Shkodër nuk do të tërhiqet përballë kujtdo që përpiqet të grabisë e të prekë pronat e saj!