Mbrëmje fetare në xhaminë e Muriqanit

26/09/2020

Mbrëmjen e së shtunës, më 26 shtator 2020, në vazhdën e ciklit të ligjëratave me temë: “Xhamia na mbledh, drita e All-llahut na udhëzon!”, u mbajt ligjërata me temë: “Falënderimi dhe mirënjohja ndaj Zotit”, nga […]

Të reja rreth kryerjes së Umres

23/09/2020

Autoritetet saudite bënë të ditur, të martën, më 22 shtator 2020, rikthimin e përshkallëzuar të Umres, pas një ndalese rreth 7 muaj, duke nisur fillimisht me shtetasit sauditë dhe rezidentët në Mbretërinë Saudite, nga data […]

21 shtator, Dita botërore e Paqes!

21/09/2020

Elhamdulilah, unë jam musliman dhe bota është më e sigurtë! Kjo është esenca dhe zanafilla! Pas çdo namazi, ne si muslimanë lexojmë dhikret e virdeve ditore që na i mësoi Resulull-llahu (a.s), ku fjalia e […]

Ymeti islam, ymet i përparimit

19/09/2020

Në ajetin e katërt të sures “Ed-Duha”, All-llahu i Madhëruar i drejtohet Resulull-llahut (a.s): “E përtejmja (ahireti, ai që vjen në jetën tjetër) është më e mirë për ty se e para (ajo që kaloi”! […]