Një shërbim me vlerë për xhaminë e Parrucës

24/06/2020

Ditën e mërkurë, më 24 qershor 2020, përfundoi faza e fundit e pastrimit dhe mirëmbajtjes së pjesës së brendshme të kupolave të xhamisë së Parrucës. Prej ditëve të para të muajit prill 2020, falë edhe […]

Në fenë e të parëve… (2)

14/06/2020

“Kujtesa popullore e Shkodrës na sjell fjalët e veprimtarit dhe intelektualit të Rilindjes, Mati Logoreci (1867-1941), mësues i shkollës së parë shqipe në Prizren (1888): “Ne katolikët (shqiptar) ekzistojmë në sajë të myslimanëve. Po të […]

Në fenë e të parëve… (1)

13/06/2020

“Organi i zyrës së Ipeshkvisë së Kosovës shkruante për periudhën osmane se Halifi dhe Porta e Lartë i kushtuan rëndësi të madhe tolerancës fetare, në kohën kur Evropa mesjetare ishte përgjakur në fanatizmin fetar të […]

Mbrëmje fetare në xhaminë e Urës së Bunës

13/06/2020

Mbrëmjen e së shtunës, më 13 qershor 2020, në vazhdën e ciklit të ri të ligjëratave me temë: “Xhamia na mbledh, drita e All-llahut na udhëzon!”, Myftinia Shkodër kishte planifikuar që ligjërata e saj mbrëmjeje […]

1 2