Kujdes ujin dhe hidhni sytë nga Omarajt, ku banorët janë të izoluar si në mesjetë!

Kujdes ujin dhe hidhni sytë nga Omarajt, ku banorët janë të izoluar si në mesjetë!

Ditën e xhuma, më 4 gusht 2023, nëpërmjet minberit të xhamisë së Parrucës, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, dha një mesazh me vlerë rreth ruajtjes së ujit, vlerësimit të kësaj mirësie dhe mos shpërdorimin e tij, sidomos në stinën e verës.

Imam Sytari theksoi se shpërdorimi i ujit, është një gjynah, mungesë përgjegjësie dhe vepër e papëlqyeshme tek dijetarët e fesë islame.

Myftiu u bashkua me shqetësimin e arqipeshkvit të Shkodrës, që ditë më parë ngriti shqetësimin e tij për mungesën e ujit në një zonë të qytetit.

Poashtu, Myftiu vuri në vëmendje të besimtarëve rastin e banorëve të fshatit Omaraj në Postribë, që janë të izoluar, pa urë lidhëse me rrugën e Urës së Shtrenjtë, pa rrugë të shtruar që i lidh me fshatin Drisht, pa ujë e me rrjet të energjisë elektrike me defekte.

Myfti ftoi kryeministrin e vendit, ministren dhe kryebashkiakun e qytetit, të vizitojnë sëbashku këtë fshat për të parë nga afër mrekullinë e zonës dhe gjendjen e mjerë ku gjenden këta banorë të braktisur, si në mes të sahrasë.

Myftiu u lut për mirëqenie dhe ndërgjegjësim, për bekime dhe harmoni në mesin e qytetarëve të Shkodrës dhe përtej.

Hytbeja e plotë: