Myftiu Sytari ligjëroi në disa xhami shqiptare në Zvicër

Myftiu Sytari ligjëroi në disa xhami shqiptare në Zvicër

Me ftesë të Xhamisë së Wilit në Zvicër dhe imamit të saj të nderuar, Mr. Bekim Alimi, gjatë datave 15-17 shkurt 2024, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, mori pjesë në aktivitetet e zhvilluara nga komuniteti shqiptar në Zvicër, edhe me rastin e 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

Fillimisht, ditën e xhuma, më 16/2/2024, Myftiu Sytari ligjëroi para hytbes së xhumasë, në xhaminë e Wilit, ku sipas programit, u përqendrua tek përgatitjet e besimtarëve në prag të Muajit Ramazan.

Ndërkohë, në darkë, ligjëroi në tribunën fetare të organizuar nga Xhamia Shqiptare në Salmsach në Romanshorn, ku hodhi dritë mbi cilësitë e besimtarëve në Kur’anin Famëlartë.

Ditën e shtunë, më 17/2/2024, Myftiu i Shkodrës ishte mik i Bashkësisë Islame Shqiptare “Hëna e Re” në Kreuzlingen, ku ligjlroi rreth tolerancës ndërfetare, si veçori e spikatur tek shqiptarët.

Poashtu, Myftiu mori pjesë edhe në organizimin vjetor të Xhamisë së Wilit, me rastin e pavarësisë së Kosovës, ku referoi rreth kontributit të hoxhallarëve shqiptarë për çështjen kombëtare.

Gjatë kësaj vizite, Myftiu pati takime dhe bashkëbisedime vëllazërore me kolegët dhe vëllezërit e tij, Imam Bekim Alimi (Wil), Dr. Mixhit Osmani (Romanshorn), Mr. Rehan Neziri (Kreuzlingen), H. Enes Koshi (Wil), etj., me të cilët diskutoi për tematika të ndryshme me interes të përbashkët.