Udhëzime të përgjithshme në prag të Ramazanit 1440/2019

🤲 Myftinia Shkodër ju uron:

“Me zemër të bardhë e bekim, Ramazanin!”

Ju rikujtojmë:

✅ Sonte, e diel, më 5/5/2019, nis namazi i teravisë në të gjitha xhamitë e Shkodrës, menjëherë pas namazit të jacisë (ezani: 21.27).

📌 Ditën e hënë, më 6/5/2019, nis agjërimi i Muajit Ramazan 1440.

📣 Syfyri i parë mbyllet në orën 03.40.

🕋 30 minuta pas këtij orari, falet namazi i sabahut me xhemat në të gjitha xhamitë.

📝 Duke nisur nga dita e hënë, më 6/5/2019, pas namazit të sabahut në xhaminë e Parrucës do të nisë dersi i hadithit, nën drejtimin e Myftiut të Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari.

📖 Duke nisur nga dita e hënë, më 6/5/2019, pas namazit të iqindisë (ezani: 16.37), në xhaminë e Parrucës do të nisë Mexhlisi i Hatmes Sherife, (leximi i plotë i Kur’anit Famëlartë).

⚠️ Ju kujtojmë se fidja për këtë vit, për të moshuarit a të sëmurët e pamundur për të agjëruar e kompensuar agjërimin, është 200 (dyqind) lekë të reja në ditë.

📿 All-llahu jua lehtësoftë dhe jua ndriçoftë jetën me përmendjen e Tij!