Myftiu vizitoi Qendrën Kulturore “Yunus Emre”

Paraditën e së hënës, më 8 janar 2018, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, zhvilloi një vizitë në Qendrën Kulturore “Yunus Emre”, ku u prit nga drejtori i saj, z. Zafer Kiyici.

Me këtë rast, drejtori i Q.K. “Yunus Emre”, Shkodër, e falënderoi Myftiun për vizitën dhe e prezantoi atë me aktivitetet e larmishme që zhvillon kjo qendër kulturore, si dhe pritshmëritë për të ardhmen.

Nga ana e tij, Myftiu falënderoi kontributet e mëdha të shtetit turk për vendin tonë, sikurse theksoi se prania e Qendrës Kulturore “Yunus Emre” ka një rëndësi të veçantë në forcimin e mëtejshëm dhe ruajtjen e lidhjeve shekullore në mesin e dy popujve dhe dy vendeve tona.

Myftiu theksoi se lidhjet e forta të besimit dhe kulturës, kanë dominuar dhe do të dominojnë përherë mbi çdo përpjekje për lëkundjen e tyre.

Ai falënderoi gjithashtu qëndrimet e lavdërueshme të presidentit turk Rexhep Taip Erdogan në lidhje me interesat madhore të ymetit islam dhe përpjekjet në këtë drejtim.

Gjatë këtij takimi u diskutua edhe për rrugët dhe mënyrat e bashkëpunimit në mesin e dy institucioneve.