Nxënës të mejtepeve të xhamive të Shkodrës fitojnë çmime në Konkursin Ndërkombëtar të Kur’anit Famëlartë në Tiranë

Nxënës të mejtepeve të xhamive të Shkodrës fitojnë çmime në Konkursin Ndërkombëtar të Kur’anit Famëlartë në Tiranë

Në kryeqytetin shqiptarë, Tiranë prej datës 10 – 12 nëntor 2023 u zhvillua  Konkursi Ndërkombëtar i Kur’anit Famëlartë mes  shteteve të Ballkanit dhe të Evropës Juglindore, të organizuar nga Ministria e Vakfit dhe Çështjeve Islame nga Arabia Saudite dhe Komuniteti Mysliman i Shqipërisë.

Në këtë Konkurs nga Myftinia Shkodër, morën pjesë katër konkurrues: Erigers Tahiri (xhamia Ganjollë) në kategorinë e memorizimit të plotë të Kur’anit, Enes Behri (xhamia Dërgut) në kategorinë e memorizimit të pesë xhuzave të Kur’anit si dhe Fatima Zaja dhe Jusra Shehaj (xhamia e “Dy Vajzave”) në kategorinë e dy xhuzave të Kur’anit.

Pas një garë të fortë në mes 100 konkurrentëve nga vende të ndryshme, u mbajt ceremonia përmbyllëse si dhe u shpallën fituesit për kategoritë e konkursit dhe njëkohësisht u shpërndanë për ta çmime simbolike dhe monetare.

Çmimin e tretë për kategorinë e memorizimit të pesë xhuzave të Kur’anit e fitoi nxënësi Enes Behri, ndërsa çmimin e dytë në kategorinë e memorizimit të dy xhuzave të Kur’anit e fitoi nxënësja Jusra Shehaj.

Nxënësve tanë pjesëmarrës dhe fitues u urojmë suksese të mëtejshme në ruajtjen e  Librit të Shenjtë të Allahut, Kur’anit Famëlartë.