Zimitët (2)

08/06/2020

Që nga formimi i shtetit (osman) numri i komunitetit zimmî rritej vazhdimisht, sidomos pas pushtimit të Stambollit, kështu që një numër i komsiderueshëm i këtij komuniteti ishte i pranishëm deri më rënien e shtetit osman. […]

Mbrëmje fetare në xhaminë e Zuesit

06/06/2020

Mbrëmjen e së shtunës, më 6 qershor 2020, nisi cikli i ri i ligjëratave me temë: “Xhamia na mbledh, drita e All-llahut na udhëzon!”, nëpërmjet të cilit Myftinia Shkodër planifikon të zhvillojë takime të shumta […]

Zimitët (1)

04/06/2020

Gjatë periudhës së inkorporimit të një shteti në territorin islam, jomuslimanët mund të shkonin kudo që dëshironin, ose të nënshkruanin një kontratë me shtetin islam dhe të vazhdonin të jetonin atje duke respektuar kushtet e […]

Bashkëjetesa ndërfetare midis shqiptarëve

03/06/2020

“Bashkëjetesa ndërfetare ka shoqëruar procesin e përhapjes shkallë-shkallë të islamizimit në mesin e shqiptarëve. Kalimi jo në masë dhe jo i menjëhershëm i shqiptarëve në besimin e ri flet në të mirë të tezës, se […]

1 2